Barolo vs. Brunello
Een Smaakvolle Strijd: Brunello versus Barolo Wijnen
Hemelvaartsdag zijn wij gesloten
3 mei 2024 12:46
Een Smaakvolle Strijd: Brunello versus Barolo Wijnen
25 apr 2024 19:59
De Kunst van Vaten: De Diverse Invloeden op de Whisky Smaak
18 apr 2024 12:24
Campbeltown: Een Epische Reis door de Whiskyhistorie
18 apr 2024 12:18
Ontdek de Betoverende Wereld van Piemonte: Een Duik in zijn Wijnregio en Wijnen
23 mrt 2024 14:42
John Dewar's Invloed op de Wereld van Whisky
23 mrt 2024 14:35
De Verfijning van Rueda: Ontdek de Beste Wijnen uit deze Spaanse Regio
7 mrt 2024 17:13
Duitse Wijnen: Een Ontdekkingstocht door de Belangrijkste Wijnstreken
7 mrt 2024 17:08
Grain Whisky: De Verfijnde Smaak van Granen in een Glas
7 mrt 2024 17:02
Bourbon: Een Rijke Geschiedenis in Elk Glas
5 mrt 2024 18:38
De Overweldigende Smaak van Limburgse Wijnen
2 mrt 2024 17:26
Amerikaanse Wijnen: Een Opkomende Ster aan het Wereldwijntoneel
2 mrt 2024 17:21
Ierse Whiskey versus Schotse Whisky: Een Diepgaande Verkenning van Twee Iconische Distillatietradities
2 mrt 2024 16:57
De Gouden Tonen van Ierland: Verkenning van de Beste Ierse Whisky's
2 mrt 2024 16:49
De Schatten van de Loire: Ontdekking van de Beste Wijnen uit de Loire-vallei
2 mrt 2024 16:44
Vergeten Schatten: De Stille Schoonheid van Vergeten Distilleerderijen in Schotland
2 mrt 2024 16:09
Het Juiste Glas voor de Juiste Wijn: Een Gids voor Wijnglazen
2 mrt 2024 15:54
Italiaanse Meesterwerken: Een Verkenning van de Beste Wijnen van Italië
2 mrt 2024 15:44
Glenturret Distilleerderij: Waar Traditie en Schotse Ambacht Samenkomen
2 mrt 2024 15:37
De Geurige Erfenis: Een Reis door de Rijke Geschiedenis van de Wijnbouw in Moldavië
2 mrt 2024 15:32
De Betovering van de Rhône: Een Diepe Duik in de Franse Wijnstreek
2 mrt 2024 15:24
Glen Morangie Distilleerderij: Een Meesterlijke Reis door de Wereld van Schotse Whisky.
12 okt 2023 14:23
16 sep 2023 15:07
Op de hierboven vermelde data vind weer de jaarlijkse Horeca beurs van Maastricht plaats. Wij gaan hier onze nieuwste wijnen presenteren aan Horeca ondernemers. Ben je in de buurt of al van plan om te komen, bezoek ons dan op standsnr.: D510
23 aug 2023 17:26
Met ons import samenwerkingsverband in Triumvinum gaan we voor meer. Inmiddels hebben we weer 3 wijnhuizen kunnen toevoegen en de wijnhuizen die we al recentelijk hadden toegevoegd hebben we kunnen uitbreiden.
9 aug 2023 13:42
Er zijn veel geweldige whisky's beschikbaar voor minder dan 50 euro. Hier zijn enkele suggesties:
1 aug 2023 16:48
Tijdens het wijnfestijn in Maastricht afgelopen weekend hebben wij weer prachtige wijnen mogen presenteren in ons import samenwerkingsverband Triumvinum. De absolute topper van beide dagen was de blanc de noir van wijnhuis Gehrig. Een witte wijn van de rode Merlot druif. Vol van smaak en iedereen was er enthousiast over.
26 jul 2023 17:26
Lowlands in Schotland is een prachtige en historische regio van het land. Het gebied strekt zich uit over het zuiden en oosten van Schotland en omvat enkele van de meest adembenemende landschappen en historische bezienswaardigheden van het land.
26 jul 2023 17:04
Er werd een 'veelbelovend' jaargang verwacht, volgens de regionale wijnraad (CIVB).
28 jun 2023 16:36
In onze samenwerking Triumvinum zijn wij begonnen met het importeren van dit wijnhuis uit de provence in de golf van Saint Tropez. We hebben de exclusieve rechten verworven voor Nederland waardoor deze wijn uitsluitend verkrijgbaar is bij de leden van Triumvinum, waarmee we natuurlijk super blij zijn.
6 jun 2023 16:49
Als een product biologisch is kan het niet meer stuk. Dat is wel het idee dat de consument bekruipt als hij alle promotie en reclame omtrent biologische producten om zich heen hoort en ziet. Wijn kan sinds 2012 ook biologisch zijn. Maar daar is een heel traject aan vooraf gegaan. Voor een goed begrip van wat een biologische wijn is en of deze wijn verschilt van niet-biologische wijnen is een stuk historie en een toelichting op de diverse vormen van biologische landbouw onontbeerlijk.
27 mei 2023 12:31
18 apr 2023 13:45
Heel grof gezegd heb je twee soorten vissen: de magere en de vette. Magere vissen als kabeljauw, schelvis, dorade en tong zijn licht en fris en daarbij passen lichte wijnen met frisse zuren. Dat zijn meestal witte wijnen, maar een droge rosé en een frisfruitige, soepele rode wijn kunnen ook. Vettere soorten als zalm, makreel en paling vragen om een rondere wijn met mildere zuren. Van een mager visje kun je met een romige saus of risotto een smeuïger gerecht maken, waardoor er een rondere wijn bij past.
23 mrt 2023 14:08
Islay is een klein eiland gelegen aan de westkust van Schotland. Het eiland staat voornamelijk bekend om zijn productie van Schotse whisky's, met maar liefst acht actieve distilleerderijen op het eiland.
23 mrt 2023 13:48
Bij zomerse temperaturen vragen veel wijnliefhebbers zich af of je rode wijnen zomaar kunt koelen. Dat is zeker mogelijk maar je moet een paar zaken in de gaten houden.
23 mrt 2023 12:42
6 mrt 2023 17:56
Toen we de wijn proefden wisten we meteen dat wij deze op de Nederlandse markt wilden brengen.
24 feb 2023 16:30
De Highands regio in Schotland is een van de mooiste gebieden in het Verenigd Koninkrijk. Het is een gebied van ongerepte natuurlijke schoonheid, met een adembenemend uitzicht op de bergen, meren, bossen en oneindige uitgestrekte velden. Het is een ideaal gebied voor buitenactiviteiten, zoals wandelen, vissen en vogels kijken. De lucht is schoon en fris, met een aangename geur van wilde kruiden en bloemen.
14 feb 2023 16:34
De Speyside whisky-regio is een van de meest populaire whisky-regio’s in Schotland. Het strekt zich uit over ongeveer 8.000 vierkante kilometer van het oosten van de Hooglanden naar de kust van de Noordzee en omvat ongeveer 50 distilleerderijen. De regio heeft een rijke geschiedenis van whisky-distillatie die meer dan twee eeuwen teruggaat.
14 feb 2023 15:18
De geschiedenis van Bourgogne begint bij het einde van de 5e eeuw, toen de Romeinen de streek verlieten. De streek was toen bekend als de Bourgogne (of Burgundia). Er ontstonden koninkrijken in de regio, waaronder het Koningrijk Bourgogne tussen 879 en 1032. Het gebied werd vervolgens verdeeld tussen de rijken van Oostenrijk en Frankrijk. In de 15e eeuw werd het gebied een onderdeel van Frankrijk, waarna de Bourgogne deel ging uitmaken van de Franse kroon.
2 feb 2023 16:31
Aan de voet van het Langeberg gebergte ligt tussen de steden Robertson en Montagu het pittoreske dorpje Ashton. Dit schilderachtig dorpje middenin de Robertson wijn valley is thuishaven van Ashton Winery.
25 jan 2023 18:35
De traditionele afsluiting van een wijnfles, de natuurkurk, heeft het afgelopen decennium flink concurrentie gekregen: schroefdoppen, kunststofmateriaal in kurkvorm en zelfs glazen stoppen. De beleving van de consument, zowel thuis als in een restaurant, speelt een belangrijke rol.
25 jan 2023 18:35
Al in de klassieke Oudheid wordt melding gemaakt van de wijnen uit de streek van Valpolicella. Schrijvers als Vergilius, Suetonius en Martialis spreken over ‘retico’ als een zoete, alcoholische wijn die prima aansloot bij de Romeinse voorkeur voor zoete en dikke smaken. In een document van Cassiodorus (480-583 AD) komt bovendien de term ‘acinatico’ voor wat verwijst naar de ‘retico’ wijn van de Romeinen en de hedendaagse recioto.
25 jan 2023 18:35
Deze foto is genomen bij Springbank in Campbeltown. Waar ze een aantal vattypes en inhoud ten toon stellen.
25 jan 2023 18:35
We hebben wel veel opties. Goede oude betrouwbare opties. De releases van het kernassortiment die er dag in dag uit zijn, de vertrouwde vrienden die we altijd kunnen vinden in onze favoriete trefpunten. Klinkt als de perfecte balans, niet? Het beperkte en zeldzame naast het altijd betrouwbare. Nou, er is misschien een klein probleem. In de roep om beperkte releases en steeds veranderende batches, lijkt de kunst om iets voor het kernassortiment te maken achtergebleven, en het zet je aan het denken. Wat was de laatste geweldige whisky met kernrelease?
25 jan 2023 18:35
De meest exclusieve droge witte wijnen ter wereld komen uit de Bourgogne en worden op een bijzondere manier gevinifieerd. Het geperste witte druivensap gaat in een eikenhouten vat, waar de alcoholische gisting plaatsvindt. Bij dit proces wordt een grote hoeveelheid gistcellen geproduceerd die na gedane arbeid afsterven en naar de bodem van het vat zinken.
25 jan 2023 18:35
Waarom is de ene rode wijn diep van kleur en de ander juist heel licht? En waarom smaakt de ene rode wijn stevig en zelfs een beetje drogend, terwijl een andere veel soepeler en zachter is? Dat heeft alles te maken met de macération, ofwel de tijdsduur dat schillen en pitten van blauwe druiven meegisten en inweken tijdens en na de alcoholische gisting.
25 jan 2023 18:34
De Schotse stad Perth was ooit de blending hoofdstad van de wereld. Toen whisky-bottelaars de afgelopen eeuw wegtrokken op zoek naar minder landelijke omgevingen, werd de stad Perth langzaamaan de vergeten whiskystad.